Şi mormolocii ţipă!!


Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători argentinieni, care a descoperit, în urma unor măsurători cu aparatură sofisticată de ultimă generaţie, că banalii mormoloci de broaşte ţipă de frică atunci când se întâlnesc, sub apă, cu un prădător.

Cu această ocazie, este pentru prima dată când cercetătorii au descoperit că larvele amfibienilor se folosesc de sunete emise subacvatic atunci când se sperie, sau chiar eliberează ţipete sfâşietoare, inauzibile pentru urechea umană, în momentul în care sunt prinse de un carnivor.

Echipa de cercetători condusă de Dr. Guillermo Natale din cadrul Universităţii Naţionale La Plata din Buenos Aires, a studiat atât în sălbăticie, cât şi în condiţii de laborator, mormolocii broaştei cu coarne (Ceratops ornata) care trăieşte în zonele umede din Argentina, Uruguay şi Brazilia. Cercetătorii au aflat, astfel, cu surprindere, că mormolocii în cauză dau dovadă de o agresivitate naturală remarcabilă, fiind carnivori şi hrănindu-se inclusiv cu mormolocii altor specii de broaşte.

Alta este, în schimb, situaţia când mormolocii sunt în pericol de moarte. În acele momente limita, în care sunt pe cale să fie prinşi de peşti, gândaci carnivori, păsări sau şopârle, mormolocii speriaţi emit un ţipăt lung, cu rezonanţe metalice care a fost înregistrat clar de aparatele şi microfoanele speciale, amplasate în apă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s